Cum s-a asigurat Steve Jobs că averea sa nu va fi publică după moarte

484
Cum s-a asigurat Steve Jobs că averea sa nu va fi publică după moarte - stevejobs-1317993395.jpg
Steve Jobs și soția sa au plasat în 2009 cel puțin trei proprietăți în trust-uri (administrare privată), strategie prin care cofondatorul Apple a încercat să se asigure că averea și succesiunea nu vor fi făcute publice după moarte. Transferurile de proprietate au avut loc în timpul unui concediu medical din 2009, potrivit înregistrărilor publice ale tranzacțiilor, scrie Mediafax.

Plasarea averii în trust se face printr-un contract care dă activele în încredințare unei persoane sau firme specializate, în baza unor condiții stricte, beneficiarul păstrând drepturile de exploatare și orice alte venituri sau profituri aduse de respectivele proprietăți.

Considerat unul dintre cei mai de seamă inovatori în domeniul computerelor, industria muzicală și sectorul comunicațiilor mobile, Jobs a murit miercuri, la vârsta de 56 de ani, după o luptă îndelungată cu cancerul.

Nu se știe dacă Jobs a plasat în trust-uri similare și alte active, precum acțiunile deținute la Apple și Walt Disney, însă procesul de succesiune ar putea rămâne în totalitate secret dacă a luat astfel de măsuri.

Plasarea acțiunilor și a proprietăților imobiliare în trust-uri poate minimiza taxele pe avere în urma decesului, și poate în același timp preveni dezvăluirea publică a averii în tribunal, potrivit unui avocat din San Francisco specializat în trusturi și administrarea averii.

"Dacă a făcut totul așa cum trebuie, detaliile ar putea să nu fie aflate niciodată", comentează acesta.

Citește mai mult despre averea lui Steve Jobs



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 06 Octombrie 2011
Stire din Actual : A murit Steve Jobs
Vineri, 07 Octombrie 2011
Stire din Actual : Steve Jobs a murit
Miercuri, 05 Octombrie 2011
Stire din Actual : Apple a prezentat noul iPhone
Pagina a fost generata in 0.5569 secunde