Cum a ajuns un transsexual, deputat în Polonia

595
Cum a ajuns un transsexual, deputat în Polonia - annagrodzka2022407c-1318262754.jpg
Anna Grodzka este primul politician transsexual care a câștigat un loc în Parlamentul polonez. Aceasta a declarat că dorește să îi ajute pe polonezi să înțeleagă mai bine problemele cu care se confruntă persoanele care și-au schimbat sexul.
Grodzka, în vârstă de 57 de ani, face parte din noul partid de stânga Ruch Palikota, partid al cărui succes a luat prin surprindere scena politică poloneză după ce a adunat 10% dintre voturi în alegerile parlamentare de ieri.
"Misiunea mea este de a familiariza oamenii cu transsexualitatea", a declarat Grodzka pentru postul de televiziune Polsat News. "Când am luat această decizie, știam la ce să mă aștept", a adăugat aceasta, referindu-se la prejudiciile cu care s-a confruntat înainte și în timpul campaniei, într-o țară cu o puternică tradiție romano-catolică.
Grodzka a terminat procesul de schimbare a sexului în urmă cu un an.
După alegeri, Anna Grodzka a câștigat 18.000 de voturi într-unul dintre districtele Cracoviei. "Am decis să candidez din partea mișcării Palikota deoarece vreau ca vocea celor excluși și discriminați de sistemul politic polonez să fie auzită", a scris aceasta pe blogul ei personal, informează HotNews.ro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 08 Octombrie 2011
Stire din Actual : Au început alegerile legislative în Polonia
Pagina a fost generata in 0.2214 secunde