Cuba susține că trupele americane în Caraibe pregătesc o intervenție în Venezuela

210
Cuba susține că trupele americane în Caraibe pregătesc o intervenție în Venezuela - vene-1550187322.jpg

Articole recomandate

Cuba a anunțat, miercuri, că unități militare ale Statelor Unite s-au deplasat în Caraibe pentru a pregăti o "agresiune și aventură militară împotriva Venezuelei, deghizată în intervenție umanitară", informează France Presse. 


Între 6 și 10 februarie, au avut loc "deplasări ale forțelor de operațiuni speciale ale Statelor Unite către aeroporturi din (teritoriul american) Puerto Rico, Republica Dominicană și alte insule din Caraibe, fără ca guvernele lor să fi fost informate", a declarat Ministerul cubanez al Afacerilor Externe. 


"Pregătirea unei agresiuni militare împotriva Venezuelei cu pretext umanitar continuă", a adăugat pe Twitter țara castristă, un aliat al președintelui venezuelean Nicolas Maduro. 


În Venezuela, președintele Adunării Naționale, Juan Guaido, s-a proclamat președinte interimar la 23 ianuarie, după ce Parlamentul l-a declarat pe Maduro uzurpator, din cauza realegerii sale considerate frauduloase de către opoziție și o mare parte a comunității internaționale. Guaido a fost recunoscut ulterior de circa 50 de țări, cu Statele Unite în frunte.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9284 secunde