Cuba neagă că a trimis trupe în Siria în ajutorul lui Assad

77
Cuba neagă că a trimis trupe în Siria în ajutorul lui Assad - cuba-1445176651.jpg

Articole recomandate

Guvernul cubanez a negat sâmbătă ceea ce a numit informații "iresponsabile și neîntemeiate" că a trimis trupe în Siria în sprijinul președintelui sirian Bashar al-Assad, notează Agerpres.ro.



Oficialul din Ministerul de Externe Gerardo Penalver "a negat categoric și a respins informațiile iresponsabile și neîntemeiate

asupra unei presupuse prezențe a trupelor cubaneze în Republica Arabă Siriană", se afirmă într-un comunicat al guvernului.

Universitatea Institutului din Miami pentru Studii Cubaneze și Cubanezo-Americane a difuzat marți ceea ce a numit drept informații neconfirmate de la o sursă neprecizată că trupe cubaneze au fost reperate în Siria "în sprijinul dictatorului Siriei Assad

și implicării Rusiei în această țară".

Fox News a reluat informațiile institutului miercuri, citând un oficial anonim american care le-a "confirmat". Informațiile au circulat apoi în social media, amintește Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe Josh Earnest a declarat joi că guvernul Statelor Unite nu a văzut nicio dovadă care să indice că informațiile sunt adevărate.

Cuba a trimis trupe în Africa în sprijinul guvernelor de stânga din Angola și Etiopia în anii 1970 și 1980, dar s-a retras de mult din campaniile militare peste hotare.

În schimb, anul trecut a ajuns la o detensionare cu Statele Unite, restabilind legăturile diplomatice cu inamicul ei din perioada Războiului Rece după o pauză de 54 de ani.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3888 secunde