Criza migranților. Bruxellesul alocă 10 milioane de euro pentru Bosnia

143
Criza migranților. Bruxellesul alocă 10 milioane de euro pentru Bosnia - criza-1566314066.jpg

Articole recomandate

Bruxellesul își va spori asistența pentru Bosnia, cu un nou pachet de 10 milioane de euro, pentru a o ajuta să construiască centre suplimentare de primire a migranților, a anunțat, luni, delegația Uniunii Europene la Sarajevo, citată de France Presse. 
Această țară, evitată în timpul marelui val migratoriu din 2015/2016, a fost traversată de la începutul anului 2018 de mii de migranți din Africa și Asia care încearcă să ajungă în Europa de Vest. 


Aproape 36.000 de migranți au intrat ilegal în Bosnia în această perioadă, dar aproximativ 7.400 sunt în prezent pe teritoriul său, potrivit unui comunicat al delegației. 


În prezent, aproximativ 4.100 de persoane sunt cazate în centrele de primire, în principal în regiunea Bihac (nord-vest), în apropierea graniței cu Croația, care este membru al Uniunii Europene. 


Aceasta înseamnă că aproximativ 3.300 de migranți blocați în această țară nu au unde locui. 
"Noile fonduri ale UE vor fi utilizate în esență pentru a construi centre de primire suplimentare și pentru a oferi servicii de bază și protecție, inclusiv hrană, cazare, acces la apă și igienă", se arată în comunicat.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2852 secunde