Criza imigranților/ Prima țară care cere închiderea frontierei Schengen

221
Criza imigranților/ Prima țară care cere închiderea frontierei Schengen - imigranti-1440597097.jpg

Articole recomandate

Confruntată cu cea mai mare criză a imigranților de la al doilea Război Mondial încoace, Europa este în stare de alertă, iar unele țări cer deja măsuri radicale. Cehia a solicitat închiderea imediată a frontierei externe a spațiului Schengen și a cerut intervenția NATO în criza imigranților.



Vicepremierul ceh, Andrej Babis, a cerut marți închiderea imediată a frontierei externe a spațiului Schengen pentru a fi oprit afluxul de refugiați, el apreciind că majoritatea statelor din acest spațiu de liberă circulație sunt împotriva primirii refugiaților.

El a sugerat de asemenea ca și NATO să se implice în supravegherea granițelor europene, întrucât statele spațiului Schengen au arătat că nu își pot asuma singure această sarcină.



Potrivit Agerpres, vicepremierul ceh, care este și ministru de finanțe, a mai cerut statelor europene să le transmită clar imigranților clandestini proveniți din Africa și Orientul Mijlociu că "nu pot veni în Europa", pentru că aici vor fi șomeri și nu vor putea beneficia imediat de avantajele sistemului de asistență socială.

În opinia lui Andrej Babis, trebuie creată o imensă tabără de refugiați unde să se facă selecția acestora, adică să fie separați cei care într-adevăr au nevoie de ajutor, cum sunt femeile și copiii, de imigranții economici ce trebuie retrimiși în țările lor.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4647 secunde