Criza imigranților / Ministrul ungar de Externe, despre situația de la granița cu România

164
Criza imigranților / Ministrul ungar de Externe, despre situația de la granița cu România - gard-1445062175.jpg

Articole recomandate

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a declarat că autoritățile ungare urmăresc cu atenție situația de la granița cu România, însă a subliniat că nu există motive, momentan, pentru a începe construirea unui gard la această frontieră, transmite agenția MTI, informează HotNews.ro.

Șeful diplomației ungare a făcut această afirmație după reuniunea Consiliului Național de Securitate ungar, care a decis închiderea, începând de sâmbătă ora locala 00.00 (vineri ora 22.00 GMT), a frontierei dintre Ungaria și Croația.

La 15 septembrie, Peter Szijjarto anunța că Executivul de la Budapesta a decis să înceapă pregătirile, în teren, pentru extinderea la granița cu România a gardului pe care îl construia la frontiera cu Serbia, pentru a face față unei eventuale schimbări a rutei folosite de imigranți.

"Am luat decizia de a începe lucrările pregătitoare pentru construirea unui gard, începând de la granița ungaro-sârbo-română pe o lungime rezonabilă, în eventualitatea mutării presiunii migraționiste în direcția României", afirmă șeful diplomației ungare.

Mai mult, Peter Szijjarto explica, la acea vreme, că măsura era necesară întrucât traficanții de persoane, care acționează de-a lungul graniței cu Serbia, își modificau ruta către granița cu România și era probabil ca presiunea migraționistă să se mute în această direcție, scrie realitatea.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5702 secunde