Criminalul care a îngrozit Germania! Un asistent medical a recunoscut că a omorât 100 de pacienți

321
Criminalul care a îngrozit Germania! Un asistent medical a recunoscut  că a omorât 100 de pacienți - criminal-1541000697.jpg

Articole recomandate

Un fost asistent german, Niels Hogel, a recunoscut că a ucis 100 de pacienți în prima zi a procesului său în orașul Oldenburg, scrie BBC.

Detectivii susțin că Hogel, în vârstă de 41 de ani, a administrat doze fatale ale unor medicamente pacienților din grija sa de la două spitale din nordul țării, potrivit News.ro.

El a făcut acest lucru pentru a-și impresiona colegii atunci când resuscita pacienții pe care îi atacase. Hogel este deja condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea unor pacienți aflați în grija sa.

Hogel ar fi ucis 36 de pacienți în Oldenburg și 64 în orașul vecin Delmenhorst, între 1999 și 2005. Când a fost întrebat de judecător dacă acuzațiile împotriva sa sunt adevărate, Hogel a recunoscut că sunt adevărate "majoritatea".

Procesul, care este așteptat să dureze până în mai, a început după ce autoritățile au efectuat teste toxicologice pe rămășițele pacienților.

Rudele celor decedați au acuzat autoritățile germane că au ignorat activitățile criminale ale lui Hogel. Investigatorii susțin că numărul celor uciși ar putea fi mai mare, însă multe dintre posibile victime au fost incinerate.

"Sper că va fi găsit vinovat de toate acuzațiile pentru ca apropiații victimelor să își găsească liniștea", a declarat Petra Klein, care conduce un grup de susținere.

Hogel a fost prins în 2005 când injecta un medicament neprescris unui pacient în Delmenhorst. În 2008 el a fost condamnat la șapte ani de închisoare pentru tentativă de omor.

În 2014-2015, un al doilea proces l-a găsit vinovat de două crime și două tentative de omor și a primit închisoare pe viață.

El a declarat că îi pare rău și că speră ca familiile să își găsească pacea. Hogel a adăugat că deciziile de a comite crimele au fost "relativ spontane". Totuși, în timpul procesului a recunoscut în fața unui psihiatru că a ucis până la 30 de persoane.

Investigatorii au extins atunci ancheta, exhumând 130 de foști pacienți și căutând dovezi pentru substanțe care ar fi putut declanșa un stop cardiac.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5094 secunde