Creșterea economică a Germaniei a încetinit în al doilea trimestru al anului

311
Creșterea economică a Germaniei a încetinit în al doilea trimestru al anului - germania-1313508474.jpg
Creșterea economiei germane a încetinit în perioada aprilie - iunie și a fost mai slabă la începutul anului decât s-a crezut anterior, arată cifrele date publicității marți de Biroul național de statistică.

În trimestrul al doilea al anului, economia a crescut cu numai 0,1%, arată datele provizorii anunțate înainte de o întâlnire importantă între cancelarul german Angela Merkel și președintele francez Nicolas Sarkozy.

Cei doi lideri vor discuta despre metode de a rezolva criza datoriilor din Zona euro, ce amenință în prezent Italia și Spania și a agitat bursele.

Cifrele arată și că, în cazul Spaniei, creșterea economică a scăzut la 0,2%, față de 0,3% în primele trei luni ale anului.

Creșterea economică scăzută va ridica noi semne de întrebare privind soliditatea economiei Zonei euro, în special în condițiile în care creșterea economică a Franței a fost nulă în perioada aprilie-iunie.

Cifrele pentru restul Zonei euro vor fi date publicității mai târziu.

Pe lângă creșterea economică slabă a Germaniei din al doi-lea trimestru, estimările privind primul trimestru al anului au fost revizuite la 1,3%, față de 1,5% anterior.

Biroul german de statistică Destatis a anunțat că, deși exporturile au crescut în trimestrul al doilea, creșterea importantă a importurilor "a avut un impact negativ în ansamblu asupra creșterii". De asemenea, scăderea cheltuielilor populației a contribuit la această tendință.

"Este o dezamăgire importantă", a declarat Joerg Lueschow de la West LB. "Am fost surprins că a scăzut consumul privat. În ansamblu, Germania nu poate scăpa de scăderea creșterii economice globale (...). Aceasta nu oferă semne pozitive pentru PIB-ul Zonei euro. Acum nu ne mai putem aștepta la mai mult decât stagnare", a adăugat el.

Merkel și Sarkozy urmează să înceapă întâlnirea la scurt timp după închiderea burselor europene. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.724 secunde