Crește salariul minim în Spania

402
Crește salariul minim în Spania - crestesalariulspania-1544620222.jpg

Articole recomandate

Spania, a patra economie a zonei euro, va majora cu 22% salariul minim lunar, la 900 de euro (1.019 dolari), a anunțat, ieri, premierul Pedro Sanchez, scrie Realitatea Financiară.

Majorarea, care va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2019, a fost acceptată împreună cu partidul Podemos (stânga radicală), ca parte a eforturilor premierului socialist de a obține suficient sprijin pentru adoptarea în Parlament a proiectului de buget pe 2019.

Guvernul de la Madrid ar urma să aprobe prin decret această creștere într-o ședință excepțională, în data de 21 decembrie, la Barcelona. Reuniunea va trimite un semnal că Executivul vrea să sprijine prosperitatea pentru toate teritoriile, a afirmat Sanchez.

În octombrie, Partidul Socialist Muncitoresc Spaniol (PSOE), care guvernează fără o majoritate și are nevoie de sprijinul unor formațiuni parlamentare mai mici pentru a trece proiectele legislative, a ajuns la un acord bugetar cu partidul anti-austeritate Podemos.

Acordul cu Podemos, care include majorarea salariului minim, creșteri de taxe și o reformă a pieței chiriilor și este așteptat să obțină și susținerea altor partide, înlătură acum în mare parte acest risc.

Spania ar urma să înregistreze o creștere economică de 2,6% în 2018 și de 2,3% în 2019, peste media din UE, potrivit Agerpres. Economia spaniolă a intrat în cel de-al cincilea an de expansiune.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4839 secunde