COVID-19 / Urmărirea persoanelor infectate prin telefon, exclusă în UE

170
COVID-19 / Urmărirea persoanelor infectate prin telefon, exclusă în UE - ddd-1586705609.jpg

Articole recomandate

Comisarul european pentru piața internă, Thierry Breton, consideră că este "exclusă" impunerea în Uniunea Europeană de măsuri coercitive de urmărire prin telefon în vedere trasării lanțurilor de contaminare cu noul coronavirus, transmite Agerpres. Breton a făcut aceste remarci în contextul în care mai multe țări au indicat faptul că au în vedere, în perspectiva ridicării restricțiilor impuse în ideea de a limita pandemia, o serie de aplicații pentru telefonul mobil ce ar permite reperarea și avertizarea persoanelor care s-au aflat în contact cu o altă persoană, contaminată.

"Nici nu se pune problema, nu voi susține niciodată, niciodată, măsuri care să fie coercitive", a declarat duminică Breton, în emisiunea Le Grand Jury, coorganizată de RTL, Le Figaro și LCI. Utilizarea acestor aplicații trebuie să se facă "exclusiv pe bază de voluntariat", a adăugat comisarul european. În plus, aceste metode ar putea fi folosite "exclusiv de către autoritățile sanitare. Imposibil pentru autoritățile judiciare, poliție, comerciale, asigurări să aibă acces", a subliniat Breton.

Este vorba de principii conținute într-un "instrumentar" al Comisiei Europene și care vizează stabilirea unei "linii directoare a ceea ce ne gândim că ar trebui făcut și ce nu ar trebui", cu obiectivul ca aceasta să fie acceptată "în următoarele 10 zile de ansamblul statelor membre", a mai spus Breton.

"Vom propune linii roșii extrem de clare, evident cu acordul complet al agențiilor naționale pentru protecția datelor private", a insistat comisarul european.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3453 secunde