Coronavirusul ar putea provoca accidente vasculare cerebrale subite în rândul tinerilor

254
Coronavirusul ar putea provoca accidente vasculare cerebrale subite în rândul tinerilor - virus2-1587632019.jpg

Articole recomandate

Noul coronavirus ar putea provoca accidente vasculare cerebrale subite la adulții cu vârste cuprinse între 30 și 40 de ani, potrivit unui studiu efectuat în SUA.


Există dovezi că infecția cu noul coronavirus ar putea provoca coagularea sângelui în moduri neobișnuite, iar accidentul vascular cerebral ar fi o consecință a acestui lucru, relatează CNN.


Thomas Oxley, neurochirurg la Mount Sinai Health System, din New York, a prezentat detalii despre cinci pacienți infectați cu COVID-19 pe care i-a tratat, toți cu vârste sub 50 de ani. "Virusul pare să provoace coagulare crescută în arterele mari, ceea ce duce la accident vascular cerebral sever", a transmis acesta.


"Raportul nostru arată o creștere de șapte ori a incidenței unui accident vascular cerebral subit la pacienții tineri. Majoritatea acestor pacienți nu au antecedente medicale și au simptome ușoare sau nu au deloc (de infectare cu noul coronavirus)", adăugă Oxley.


Nu este obișnuit ca persoanele tinere să aibă astfel de lovituri, în special accidente vasculare cerebrale în vasele mari din creier. Celulele cerebrale mor atunci când fluxul de sânge este oprit și cu cât este blocat mai mult, cu atât creierul va fi mai afectat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5792 secunde