Coronavirus: Ungaria va trimite României 1.000 de cutii de favipiravir

189
Coronavirus: Ungaria va trimite României 1.000 de cutii de favipiravir - favi-1633695362.jpg

Articole de la același autor

Guvernul ungar va trimite României la începutul săptămânii viitoare 1.000 de cutii de favipiravir, medicament antiviral folosit la tratarea COVID-19, pentru a ajuta ţara vecină în efortul împotriva pandemiei, a anunţat vineri ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, relatează agenţia MTI.

''Al patrulea val al pandemiei este, fără îndoială, aici. Cei care nu s-au vaccinat vor da uşor de necaz, la fel cum s-a întâmplat peste tot în lume'', a menţionat Szijjarto pe Facebook, avertizând că ''ţările cu rate reduse de vaccinare se confruntă cu probleme mai serioase''.

Potrivit Agerpres, în România ''totul se întâmplă acum deodată'', a continuat ministrul ungar, făcând referire la incendiul recent de la spitalul din Constanţa.

Szijjarto a mai transmis că Ungaria încearcă să-şi ajute vecinii şi are contacte periodice cu vicepremierul român Kelemen Hunor. Vor continua consultările cu privire la ajutoare ulterioare, a mai menţionat el.

''Ca prim pas, vom trimite 1.000 de cutii de favipiravir la începutul săptămânii viitoare. Acest medicament poate ajuta la prevenirea sau tratarea simptomelor serioase'', a precizat Szijjarto, adăugând că eforturile eficiente de combatere a pandemiei în ţările vecine sunt de asemenea în beneficiul Ungariei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7679 secunde