Coronavirus: Ungaria a depistat primele cazuri de infectare cu noua tulpină britanică

304
Coronavirus: Ungaria a depistat primele cazuri de infectare cu noua tulpină britanică - spital2-1610540661.jpg

Articole recomandate

Autoritățile ungare au depistat primele cazuri de contagiere cu noua tulpină mai transmisibilă a coronavirusului, descoperită pentru prima dată în Marea Britanie, a anunțat miercuri șeful Departamentului de Sănătate Publică al Ungariei, potrivit Reuters.


Guvernul premierului Viktor Orban a prelungit săptămâna trecută lockdown-ul parțial impus la începutul lui noiembrie până la începutul lunii viitoare pentru a preveni răspândirea coronavirusului, campania de vaccinare din această țară debutând anevoios.


„Colegii meu au identificat tulpina din Regatul Unit, găsită deja în țările vecine, în mostrele a trei pacienți”, a declarat șeful Direcției de Sănătate Publică, Cecilia Muller, adăugând că „era evident că Ungaria nu putea evita această tulpină”.


În pofida unei scăderi recente a numărului de cazuri active și a spitalizărilor, Muller a afirmat că nu poate fi recomandată relaxarea restricțiilor existente.


Autoritățile de la Budapesta au înregistrat până miercuri 345.710 de infecții cu coronavirusul și 10.948 de decese cauzate de COVID-19 la o populație de aproximativ 10 milioane de locuitori.


În jur de 5.000 de persoane sunt spitalizate în prezent cu coronavirusul în Ungaria.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1446 secunde