Coronavirus pentru toată familia! Se întâmplă în Algeria!

127
Coronavirus pentru toată familia! Se întâmplă în Algeria! - dddd-1583480474.jpg

Articole recomandate

Șaisprezece membri ai aceleiași familii din regiunea Blida, în apropiere de Alger, au fost infectați cu coronavirus în urma contactelor cu cetățeni algerieni care locuiesc în Franța, a anunțat joi ministrul algerian al Sănătății, relatează Agerpres. "Numărul total al persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 17, între care 16 membri ai aceleiași familii", a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă, directorul general pentru prevenție al Ministerului Sănătății, Djamel Fourar, citat de mass-media algeriene.

Ancheta epidemiologică a permis depistarea sursei contaminării la un algerian în vârstă de 83 de ani și la fiica acestuia care locuiesc în Franța și care nu se numără printre aceste 16 cazuri. Bărbatul și fiica sa și-au vizitat familia în perioada 14-21 februarie la Blida, la 50 km sud de Alger, potrivit ministrului Sănătății. Ambii au fost confirmați pozitiv pentru coronavirus după revenirea în Franța, pe 21 februarie. "Cele două persoane au venit să participe la o sărbătoare în Beni Merred, la circa zece kilometri de Blida", a declarat pentru AFP un localnic.

În Algeria, primii doi membri ai familiei purtătoare de virus - o femeie de 53 de ani și fiica ei de 24 de ani la care au rămas aceste două persoane - au fost depistați cu coronavirus pe 1 martie și plasați în carantină. A doua zi, două noi cazuri de coronavirus au fost înregistrate la rude, apoi trei ziua următoare și, în cele din urmă, nouă cazuri într-o singură zi, miercuri.

Cel de-al 17-lea caz - anunțat pe 25 februarie de ministrul sănătății - este cel al unei femei din Italia, ajunse în Algeria pe 17 februarie, care a fost ținută în "izolare" și repatriată câteva zile mai târziu.

Algeria este țara din Africa cea mai afectată de epidemie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6041 secunde