Coreea de Sud solicită reluarea rapidă a dialogului Coreea de Nord-Statele Unite

121
Coreea de Sud solicită reluarea rapidă a dialogului Coreea de Nord-Statele Unite - coreea-1632422667.jpg

Articole recomandate

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in a cerut, de la tribuna ONU, reluarea rapidă a discuţiilor dintre Coreea de Nord şi Statele Unite privind programele de arme nucleare şi balistice ale Phenianului suspendate din 2019, informează agenţia France Presse, consultată de Agerpres.

Apelul şefului statului sud-coreean în prima zi a Adunării Generale a Naţiunilor Unite la New York intervine la o săptămână după tiruri de rachete balistice ale Coreii de Nord, la care Sudul a răspuns imediat.

„Cerem reluarea rapidă a dialogului între cele două Corei şi între Statele Unite şi Coreea de Nord”, a declarat Moon Jae-in în discursul său din cadrul sesiunii anuale a Adunării Generale a ONU.

El a spus că „speră să vadă în Peninsula Coreea concretizarea puterii dialogului şi cooperării ce poate crea pacea” în această regiune.

La 15 septembrie, lansarea a două rachete balistice nord-coreene spre mare a fost urmată, la câteva ore, de cea a unei rachete balistice de pe un submarin al Coreii de Sud, devenită astfel a şaptea ţară din lume ce dispune de această tehnologie de ultimă generaţie.

Washingtonul, un aliat al Seulului, a condamnat atunci tirurile nord-coreene, dar nu şi pe cel sud-coreean. Phenianul a acuzat Statele Unite de „joc dublu”. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2644 secunde