Coreea de Sud și SUA au încheiat exercițiile militare anuale

129
Coreea de Sud  și SUA au încheiat exercițiile  militare anuale - coreea-1504184806.jpg

Articole recomandate

Coreea de Sud și Statele Unite ale Americii au încheiat, ieri, exercițiile militare anuale, desfășurate într-un context de tensiuni puternice după cel mai recent tir nord-coreean cu o rachetă care a survolat insula japoneză Hokkaido, a comunicat Ministerul Apărării de la Seul, transmite AFP.

Zeci de mii de militari sud-coreeni și americani au participat la manevrele intitulate Ulchi Freedom Guardian (UFG). Bazate în mare parte pe simulări pe calculator, acestea s-au desfășurat în Coreea de Sud pe parcursul a aproape două săptămâni.

Aceste exerciții anuale sunt considerate de Phenian drept o provocare și o repetiție pentru invadarea teritoriului nord-coreean.

Exercițiile UFG au fost lansate în plin război al declarațiilor între SUA și Coreea de Nord, președintele american Donald Trump avertizând că va dezlănțui "focul și furia" asupra Phenianului. Coreea de Nord a răspuns amenințând să lanseze patru rachete asupra teritoriului american Guam, în Pacific, după care a părut să bată în retragere. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5225 secunde