Coreea de Nord trebuie să demonstreze sinceritate în negocieri

154
Coreea de Nord trebuie să demonstreze sinceritate în negocieri - coreea-1526563697.jpg

Articole recomandate

"Coreea de Nord trebuie să demonstreze sinceritate în negocierile privind denuclearizarea sa", a declarat ministrul de Externe francez Jean-Yves Le Drian, după ce Phenianul a amenințat că va anula summitul cu președintele american Donald Trump, relatează AFP. 


"Urcușuri și coborâșuri pot interveni după cum arată situația actuală, dar nu trebuie să pierdem din vedere obiectivul", a menționat Le Drian în timpul unei întrevederi cu omologul său chinez Wang Yi. 


Aceasta este "denuclearizarea completă și verificabilă a peninsulei. Prin urmare, Franța așteaptă de la Coreea de Nord punerea în aplicare a tuturor obligațiilor sale internaționale, precum și angajamente precise pentru a-și demonstra sinceritatea în negocierea unei renunțări treptate la programele sale nuclear și balistic", a adăugat el. 


După luni de apropiere și relaxare diplomatică, Phenianul a reluat, miercuri, în mod spectaculos retorica sa tradițională, evocând posibilitatea de a pune sub semnul întrebării organizarea summitului istoric planificat la mijlocul lunii iunie în Singapore, între Donald Trump și Kim Jong Un. 


Pe de altă parte, SUA au cerut Phenianului să scoată din țară focoase nucleare, o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) și alte materiale nucleare în termen de șase luni, relatează ziarul nipon Asahi, care citează mai multe surse familiare cu problema nord-coreeană. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.589 secunde