€ 4.7205
£ 5.2885
$ 4.1484

Mai multe ştiri online:
Ministrul japonez al Apărării, Itsunori Onodera:

"Coreea de Nord rămâne o amenințare gravă și iminentă"

Ştire online publicată Miercuri, 29 August 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Coreea de Nord continuă să reprezinte o amenințare serioasă și iminentă, a atras atenția, ieri, în raportul său anual, Ministerul japonez al Apărării, care rămâne neîncrezător în ciuda unor progrese diplomatice în ultimele luni, relatează agenția France Presse, consultată de Agerpres.

Anul trecut, această „carte albă” a fost publicată când tensiunile cu Phenianul erau extrem de mari, din cauza tirurilor cu rachete și a testelor nucleare. Președintele american Donald Trump a promis atunci să dezlănțuie asupra Nordului „focul și furia”.

Dar Jocurile Olimpice de iarnă organizate în Coreea de Sud au lansat o apropiere spectaculoasă ce a culminat cu summitul istoric organizat la Singapore, pe 12 iunie, între Trump și liderul nord-coreean Kim Jong Un.

Cu toate acestea, Tokyo menține o poziție inflexibilă. „Nu există nicio schimbare în evaluarea noastră asupra amenințării reprezentate de armele nucleare și rachetele nord-coreene pentru securitatea Japoniei”, se arată în raport.

Amenințarea, pe care ministerul continuă să o numească „fără precedent”, este „foarte dăunătoare pentru pacea și securitatea regiunii, precum și pentru comunitatea internațională”, conform documentului.

Ministrul Apărării, Itsunori Onodera, ia notă de dialogul dintre Coreea de Nord și foștii săi inamici. „Dar nu putem ignora faptul că, încă și acum, Phenianul deține câteva sute de rachete punând aproape întreg teritoriul Japoniei în raza sa de acțiune”, a subliniat el.

Ca răspuns, guvernul japonez își întărește constant capacitățile de apărare. El a anunțat, la sfârșitul lunii iulie, o investiție de 3,6 miliarde de euro în următorii 30 de ani pentru instalarea și exploatarea dispozitivului terestru american de interceptare a rachetelor, destinat să contracareze un posibil atac nord-coreean.

Printre altele, în această „carte albă”, Japonia își reiterează „profunda îngrijorare” cu privire la ambițiile militare și navale ale Chinei. „Beijingul încearcă să schimbe statu-quoul prin constrângere în regiune”, deplânge guvernul japonez. 

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8728 secunde