Coreea de Nord nu se lasă! Lansează o rachetă cu rază lungă de acțiune

133
Coreea de Nord  nu se lasă! Lansează o rachetă cu rază lungă de acțiune - coreeadenordnuselasa-1453987610.jpg

Articole recomandate

Coreea de Nord ar putea pregăti lansarea unei rachete balistice cu rază lungă de acțiune. Deși informația nu este confirmată, imaginile surprinse prin satelit vorbesc de la sine.

Capturile din ultimele zile sugerează că lansarea de la situl Dongchang-ri, în vestul țării, ar putea avea loc în circa o săptămână, a anunțat agenția de știri Kyodo, consultată de Agerpres.

Mișcări de persoane și vehicule sunt vizibile în jurul sitului acoperit, se pare, cu un fel de prelată, a informat televiziunea publică NHK. Agenția Kyodo nu a precizat sursa analizei imaginilor.

Statele Unite ale Americii, cel mai important aliat al Japoniei, monitorizează cu regularitate Coreea de Nord din spațiu. Japonia observă la rândul său prin satelit această țară din 2003.

Totul vine în contextul în care Phenianul anunțase, pe 6 ianuarie, că a testat cu succes o bombă cu hidrogen, un anunț pe care experții internaționali l-au primit cu mult scepticism.

Acesta a fost cel de-al patrulea test nuclear anunțat de regimul cel mai izolat din lume, care reprezintă o nouă încălcare a rezoluțiilor ONU. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5793 secunde