Coreea de Nord: "Întâlnirea Kim-Trump a fost istorică, extraordinară"

166
Coreea de Nord:

Articole recomandate

Coreea de Nord a apreciat, ieri, ca "istorică și extraordinară" întâlnirea dintre liderul său, Kim Jong Un, și președintele american Donald Trump, în Zona Demilitarizată dintre cele două state coreene, duminică, transmite AFP. 


Cei doi lideri au căzut de acord "să reia și să continue discuțiile rodnice pentru a se ajunge la noi progrese în denuclearizarea Peninsulei Coreene", a anunțat agenția oficială de presă KCNA. 


După o invitație lansată, sâmbătă, de Donald Trump pe Twitter în timp ce se afla la summitul G20 de la Osaka (Japonia), cei doi s-au întâlnit la Panmunjom, în banda de teritoriu care separă cele două Corei de la încheierea războiului din peninsulă, în 1953. 
Kim și Trump și-au strâns mâna deasupra dalelor din beton înalte de câțiva centimetri care marchează frontiera dintre cele două țări. Apoi, Donald Trump a făcut câțiva pași împreună cu Kim Jong Un pe teritoriul nord-coreean. El a devenit astfel primul președinte al Statelor Unite care a pășit pe teritoriul Coreii de Nord. 


"Strângerea de mână a celor doi lideri supremi ai RPDC și Statelor Unite la Panmunjom", localitatea unde în 1953 a fost semnat armistițiul, "este un eveniment istoric", a transmis KCNA, utilizând acronimul numelui oficial al Coreii de Nord, Republica Populară Democrată Coreeană. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5575 secunde