Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică / Reacția lui Donald Trump

167
Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică / Reacția lui Donald Trump - northkoreafires54641600-1499149827.jpg

Articole recomandate

Coreea de Nord a lansat, astăzi, o rachetă balistică, iar aceasta a căzut în Marea Japoniei, a anunțat armata sud-coreeană, potrivit AFP.


În această dimineață, Coreea de Nord a efectuat un test cu o rachetă balistică de rază medie, conform unor oficiali sud-coreeni și americani.


Moon Jae-in, președintele Coreei de Sud, a declarat că Armata analizează racheta, existând posibilitatea ca acesta să fi fost o rachetă balistică intercontinentală.


Potrivit unor oficiali sud-coreeni, racheta ar fi zburat pe o distanță de aproximativ 930 km, altitudinea la care aceasta a ajuns neputând fi deocamdată determinată.


Coreea de Nord sfidează SUA chiar pe 4 iulie. O "rachetă balistică neidentificată" a fost lansată de la o instalație din apropiere de Banghyon, în Banghyonul de Nord, o provincie situată în vestul țării, a anunțat armata sud-coreeană într-un comunicat. Reuters reamintește că nu este pentru prima dată când nord-coreenii lansează rachete în preajma sărbătorii naționale a SUA.


Racheta a căzut în Marea de Est, denumirea coreeană a Mării Japoniei, se arată în comunicat.


Ea ar fi căzut în zona economică exclusivă japoneză, adică la mai puțin de 200 de mile marine de coastele Japoniei, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului japonez al Apărării pentru AFP.


Acest tir a avut loc de Ziua Națională americană și la câteva zile după întâlnirea, vineri, între președintele american Donald Trump și noul președinte sud-coreean Moon Jae-in, în care cei doi au evocat amenințarea nord-coreeană.


În cursul discuțiilor sale, la Washington, cu președintele sud-coreean, Trump a îndemnat la "o reacție hotărâtă" în fața regimului nord-coreean. "Perioada răbdării strategice față de regimul nord-coreean a eșuat. Sincer, răbdarea s-a terminat", a declarat Trump.


Regimul de la Phenian a efectuat deja mai multe tiruri de rachete de la alegerea lui Moon Jae-in la Seul, în mai, în pofida faptului că noul președinte sud-coreean a spus în mai multe rânduri că intenționează să reia dialogul cu vecinul său de la nord.


Ultimul test de rachetă nord-coreean a avut loc pe 8 iunie, când a fost trasă o rachetă de croazieră de tip sol-mare. De la alegerea lui Moon Jae-in, regimul de la Phenian a efectuat, de asemenea, alte trei tiruri de rachete balistice și un test de rachetă de tip sol-aer.


Donald Trump a reacționat pe Twitter, cu privire la lansarea rachetei, spunând că "e greu de crezut că Coreea de Sud și Japonia vor mai tolera asta multă vreme" și "poate China va face o mișcare grea împotriva Coreei de Nord și va pune capăt o dată pentru totdeauna acestei inepții". 








Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4921 secunde