Copil fără familie caut mamă de împrumut

3568
59
Tot mai mulți asistenți maternali își neglijează și abuzează copiii pe care-i au în grijă. Pentru ca micuțul să nu sufere, fiecare asistent maternal este supus unui proces de evaluare - psihologică, psihiatrică, medicală. Evaluarea membrilor familiei și a copilului care ajunge la un asistent maternal se face o dată la trei luni, iar monitorizarea lor de două ori pe săptămână.

Vă reamintim că un copil de patru ani, care se afla în grija unui asistent maternal din Bistrița-Năsăud, a fost găsit mort. Micuțul a fost mutilat, ars cu țigara, bătut și lovit.
"În Constanța nu există niciun fel de probleme în ceea ce-i privește pe asistenții maternali", a declarat Petre Dinică, directorul executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța (DGASPC).
Un număr de 474 de copii se află în grija a 385 de asistenți maternali în Constanța, dar niciodată nu au fost probleme majore cum a fost cazul de la Bistrița-Năsăud, precizează directorul executiv.

Criteriile de evaluare a asistenților maternali
Pentru a ajunge asistent maternal trebuie să urmați procedurile impuse de direcție. "Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să depuneți o cerere la sediul instituției noastre în care vă exprimați intenția de a lua un copil în asistență mater-nală", a precizat Mădălina Meiroșu, șeful Serviciului de Asistență Maternală în cadrul DGASPC Constanța.
Procesul de evaluare presupune mai multe etape. Inițial se face anchetă socială la domiciliul solicitantului. "Copilul luat în asistență maternală trebuie să aibă propria cameră, locuința în care urmează să stea trebuie să aibă spațiu separat pentru gătit, grup sanitar. În cazul în care sunt doi copii luați în asistență maternală, fiecărui copil i se asigură propria cameră", ne explică Mădălina Meiroșu.
După ancheta de la domiciliu se face evaluarea psihologică a solicitantului și a tuturor membrilor din familie, precum și cea medicală. "Fiecare membru al familiei trebuie să facă dovada că nu suferă de vreo boală cronică sau psihică", ne spune șeful serviciului.
Procesul de evaluare cuprinde și cazierul fiecărui membru al familiei.

Atestatul unui asistent maternal se eliberează pe o perioadă de trei ani
Pentru că meseria de asistent maternal este o profesie la domiciliu, în cazul în care solicitantul este decăzut din drepturile părintești nu poate lua acasă un copil. Se ia în calcul și dorința copilului din familie, pentru că dacă are peste 10 ani și nu dorește un frățior nu-l va avea. Recomandarea rudelor și a vecinilor este, de asemenea, parte componentă în procesul de evaluare.
Nu puteți deveni asistenți maternali în cazul în care aveți alte venituri.
Potrivit lui Petre Dinică, "fiecare asistent maternal este evaluat trimestrial și, cel puțin de două ori pe săptămână, au loc contacte cu asistenții sociali. Atestatul asisten-ților maternali se eliberează pe o perioadă de trei ani". În plus, mamele care au în grijă copii sunt evaluate psihologic în fiecare an sau ori de câte ori este nevoie.
Evaluarea se face atât familiei, cât și copilului. "Când copilul este plasat la un asistent maternal se întocmește un plan de nevoi al copilului o dată la trei luni, care poate fi revizuit ori de câte ori este nevoie", ne spune Mădălina Meiroșu.

Mamele de împrumut primesc un salariu de 750 de lei
Salariul unui asistent maternal se ridică la 750 de lei net, cheltuielile pentru copil ajungând la 1.200-1.300 de lei. Orice cheltuială în plus se decontează. "Dacă are nevoie de îngrijire medicală, dacă micuțul dorește să plece în tabără și este în interesul lui sau orice altă cheltuială suplimentară este suportată de direcție", precizează șeful serviciului. Fiecare copil primește, în plus, indemnizație de hrană, echipamente, jucării, alocație.
Pentru că asistenții maternali sunt angajați ai DGASPC Constanța se caută disponibilitatea afectivă a mamei de a crește un copil care nu este al ei, dar căruia să-i ofere climatul familial.
Dacă toate condițiile de mai sus sunt îndeplinite viitorul asistent maternal participă la un curs care este împărțit pe mai multe module - cursuri de prim ajutor, de psihologie a copilului, la finalul celor 15 zile cât durează modulul fiecare solicitant fiind supus unei probe teoretice. Atestatul de asistent maternal se obține pe o perioadă de trei ani, însă dacă se modifică ceva din criteriile de evaluare, copilul este plasat la un alt asistent maternal. "Pentru ca micuțul să nu sufere, mereu avem un moment de potrivire între asistenții maternali", ne explică șeful serviciului.
În cazul în care sunt frați, copiii nu se despart.
La Constanța niciun asistent maternal nu poate fi acuzat de neglijență în serviciu. "Avem în sistem asistenți maternali încă de la început care au schimbat câteva rânduri de copii. Avem și bărbați asistenți maternali, dar foarte puțini", încheie Meiroșu.

Comentează știrea

59 comentarii. Pagina 1 din 6. Click pe pagina dorită : 1 2 ...6 
Stefan Iulia
28 decembrie 2011
Iubesc copii si as vrea sa am si eu unul in grija

Sunt din Pitesti si am 20 de ani si mi as dori foarte mult sa am si eu in grija un bebelus, ador copii si de aceea am luat decizia asta dar imi este teama ca nu mi se va aproba cererea deoarece locuiesc intr un apartament cu 3 camere cu parintii si fratele meu de 12 ani, imi poate da cineva un raspuns si unde trebuie sa merg sa depun cererea si ce mai trebuie?

Iuliq
28 decembrie 2011
Iubesc copii si as vrea sa am si eu unul in grija

am 20 de ani si mi as dori foarte mult sa am si eu in grija un bebelus, ador copii si de aceea am luat decizia asta dar imi este teama ca nu mi se va aproba cererea deoarece locuiesc intr un apartament cu 3 camere cu parintii si fratele meu de 12 ani, imi poate da cineva un raspuns si unde trebuie sa merg sa depun cererea si ce mai trebuie?

Grolet
19 noiembrie 2012
Împrumut de oferta

Alo Persoanele fizice au nevoie de credite pentru a face față cu dificultăți sau rupe impasul provocat de către bănci și de respingere a dosarelor de candidatura dvs. de credit. Sunt un individ capabil să facă un împrumut în suma de care aveți nevoie și cu condiții care face viața mai ușoară. Aici sunt domenii în care te pot ajuta: * Finanțarea * Credite Imobiliare * Credite de investiții ` * Auto de împrumut * Consolidarea datoriilor Linia de credit * * În al doilea rând Ipoteca * Achiziționarea de credit * Credite personale Tu nu sunt blocate bancar și nu aveți favoarea băncilor, sau aveti mai bine un proiect și nevoie de finanțare, rău de credit sau au nevoie de bani pentru a plăti facturile, să investească fonduri în afaceri. Am să vă acorde împrumutul cu dobândă de 3%. Deci, dacă aveți nevoie de un împrumut, nu ezitati sa ma contactati prin e-mail : [email protected]

Grolet
16 martie 2013
Împrumut de oferta

Persoanele fizice au nevoie de credite pentru a face față cu dificultăți sau rupe impasul provocat de către bănci și de respingere a dosarelor de candidatura dvs. de credit. Sunt un individ capabil să facă un împrumut în suma de care aveți nevoie și cu condiții care face viața mai ușoară. Aici sunt domenii în care te pot ajuta: * Finanțarea * Credite Imobiliare * Credite de investiții ` * Auto de împrumut * Consolidarea datoriilor Linia de credit * * În al doilea rând Ipoteca * Achiziționarea de credit * Credite personale Tu nu sunt blocate bancar și nu aveți favoarea băncilor, sau aveti mai bine un proiect și nevoie de finanțare, rău de credit sau au nevoie de bani pentru a plăti facturile, să investească fonduri în afaceri. Am să vă acorde împrumutul cu dobândă de 3%. Deci, dacă aveți nevoie de un împrumut, nu ezitati sa ma contactati prin e-mail : [email protected]

Nicole
5 aprilie 2013
Împrumut de oferta

Persoanele fizice au nevoie de credite pentru a face față cu dificultăți sau rupe impasul provocat de către bănci și de respingere a dosarelor de candidatura dvs. de credit. Sunt un individ capabil să facă un împrumut în suma de care aveți nevoie și cu condiții care face viața mai ușoară. Aici sunt domenii în care te pot ajuta: * Finanțarea * Credite Imobiliare * Credite de investiții ` * Auto de împrumut * Consolidarea datoriilor Linia de credit * * În al doilea rând Ipoteca * Achiziționarea de credit * Credite personale Tu nu sunt blocate bancar și nu aveți favoarea băncilor, sau aveti mai bine un proiect și nevoie de finanțare, rău de credit sau au nevoie de bani pentru a plăti facturile, să investească fonduri în afaceri. Am să vă acorde împrumutul cu dobândă de 3%. Deci, dacă aveți nevoie de un împrumut, nu ezitati sa ma contactati prin e-mail : [email protected]

Ramos
11 octombrie 2013
Oferte de împrumut rapid în 24 de ore

Urgentă nevoie de împrumut rapid pentru a stabili cu privire la problemele lor financiare în cele din urmă problemele cauzate de bănci , respingerea înregistrărilor lor de a aplica pentru fonduri ? Suntem un grup de experți europeni financiare capabile de a face un împrumut de € 5000 la 1,5 milioane € prin transfer bancar si cu termene de rambursare foarte favorabile . Aici sunt zone în care vă putem ajuta : * financiare * Estate Împrumut * Creditul pentru investiții * Creditul Auto * Consolidare a datoriei * Linia de credit * În al doilea rând Ipoteca * Răscumpărarea de credit * Personal de imprumut Ești înregistrat , interzis de la banca si nu ai beneficiul băncilor sau aveți mai bine un proiect și au nevoie de finanțare , un record de credit de rău sau de nevoie de bani pentru a plăti facturile , fondul de a investi în companii . Deci, dacă aveți nevoie de împrumut , vă rugăm să nu ezitați să ne contactați pentru a afla mai multe despre termenii si conditiile noastre . Pentru mai multe informatii contactati-ne la E -mail : [email protected]

finance
9 septembrie 2014
Oferta de împrumut

Hi Sir / Madam Email : [email protected] Sunt un partener în mai multe bănci și am o mulțime de capital în băncile sale au avut .Puteți nevoie de împrumuturi între persoane fizice pentru a face față cu dificultăți financiare pentru a rupe în cele din urmă din impas că băncile cauzat de respingerea fișierelor aplicației credit, Suntem un grup de experți financiari în măsură să facă un împrumut în suma care aveți nevoie și cu condiții care fac viața mai ușoară . Ne face împrumuturi variind de la o lună la 30 de ani și ne-am împrumuta 2000€ la 10.000.000€. Rata noastra de interes este de 2% pe an, aici sunt domeniile în care va putem ajuta: * financiar * Home Loan * Credit pentru Investiții * Creditul Auto * Consolidarea datoriilor * Achiziționarea de credit * Personal de imprumut * Sunteți blocat * Banca interzis și nu aveți beneficiul băncilor sau aveți mai bine un proiect și au nevoie de **** contactati-ma si te voi ajuta. Email : [email protected]

finance
9 septembrie 2014
Oferta de împrumut

Email: [email protected] Sunt un partener în mai multe bănci și am o mulțime de capital în băncile sale au avut .Puteți nevoie de împrumuturi între persoane fizice pentru a face față cu dificultăți financiare pentru a rupe în cele din urmă din impas că băncile cauzat de respingerea fișierelor aplicației credit, Suntem un grup de experți financiari în măsură să facă un împrumut în suma care aveți nevoie și cu condiții care fac viața mai ușoară . Ne face împrumuturi variind de la o lună la 30 de ani și ne-am împrumuta 2000€ la 10.000.000€. Rata noastra de interes este de 2% pe an, aici sunt domeniile în care va putem ajuta: * financiar * Home Loan * Credit pentru Investiții * Creditul Auto * Consolidarea datoriilor * Achiziționarea de credit * Personal de imprumut * Sunteți blocat * Banca interzis și nu aveți beneficiul băncilor sau aveți mai bine un proiect și au nevoie de **** contactati-ma si te voi ajuta. Email: [email protected]

financio
9 septembrie 2014
Oferta de împrumut

Hi Sir / Madam Email : [email protected] Sunt un partener în mai multe bănci și am o mulțime de capital în băncile sale au avut .Puteți nevoie de împrumuturi între persoane fizice pentru a face față cu dificultăți financiare pentru a rupe în cele din urmă din impas că băncile cauzat de respingerea fișierelor aplicației credit, Suntem un grup de experți financiari în măsură să facă un împrumut în suma care aveți nevoie și cu condiții care fac viața mai ușoară . Ne face împrumuturi variind de la o lună la 30 de ani și ne-am împrumuta 2000€ la 10.000.000€. Rata noastra de interes este de 2% pe an, aici sunt domeniile în care va putem ajuta: * financiar * Home Loan * Credit pentru Investiții * Creditul Auto * Consolidarea datoriilor * Achiziționarea de credit * Personal de imprumut * Sunteți blocat * Banca interzis și nu aveți beneficiul băncilor sau aveți mai bine un proiect și au nevoie de **** contactati-ma si te voi ajuta. Email : [email protected]

lebensieg
15 ianuarie 2015
Persoanele care doresc un împrumut.

Buna ziua tuturor Am ofere împrumuturi tuturor celor care au nevoie, la rata de 1,5%. Într-adevăr, ofer aceste împrumuturi de 5.000 € la 10 milioane € pentru toate astea ajuta pe cei care sunt în situații dificile pentru a obține de. Va rugam sa ne contactati prin e-mail daca sunteti interesati. E-mailul meu: [email protected]

59 comentarii. Pagina 1 din 6. Click pe pagina dorită : 1 2 ...6 

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7417 secunde