Controversatul prinț Maha devine regele Thailandei

339
Controversatul prinț Maha devine regele Thailandei - printthailanda-1480430133.jpg

Articole recomandate

Numele noului rege al Thailandei, Maha Vajiralongkorn, fiul defunctului rege, a fost prezentat, marți Parlamentului, după mai multe săptămâni de ezitare.

"Procedura de proclamare a noului rege a început", a anunțat vicepremierul Prawit Wongsuwon, în finalul unui consiliu de miniștri, foarte așteptat, la o lună și jumătate după moartea regelui precedent.

Prințul Maha Vajiralongkorn rămâne totuși invizibil, de la o scurtă vizită în Thailanda la mijlocul lunii noiembrie. Analiștii evocă, sub rezerva anonimatului, nervozitatea Palatului și a guvernului militar în fața "imprevizibilității" sale, dat fiind faptul că acesta încă nu s-a întors din Germania.

Protocolul prevede că guvernul militar poate să prezinte, în absența sa, numele său în Parlament. Președintele Adunării trebuie atunci să-l invite oficial pe prinț să devină rege, înainte de a-l proclama suveran. "Președintele Adunării Naționale ar putea să ceară o audiere regală", miercuri sau joi, a adăugat generalul Prawit, ministru al Apărării în cadrul guvernului militar înființat după lovitura de stat din 2014 în numele protejării monarhiei. O sursă militară invocă data de joi, 1 decembrie, pentru audierea regală, potrivit Agerpres.

Prințul moștenitor ar fi fost implicat în numeroase scandaluri de-a lungul timpului, iar mulți thailandezi ar prefera-o la tron pe sora sa, prințesa Maha Chakri Sirindhorn, în vârstă de 61 de ani. Însă, femeile nu se află în linia succesorală a monarhiei thailandeze.

Viitorul rege al Thailandei a fost căsătorit de trei ori și are șapte urmași.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.387 secunde