Consumul de carne de câine ar putea fi interzis în Coreea

160
Consumul de carne de câine ar putea fi interzis în Coreea - 24carnedecaineagerpres8781422-1529588232.jpg

Articole de la același autor

Un tribunal sud-coreean a dispus că omorârea câinilor pentru carne este ilegală în această țară, o decizie care ar putea fi un prim pas către declararea ilegală a consumului de canide, după cum au susținut joi apărătorii animalelor, citați de AFP.


Carnea de câine face parte de multă vreme din tradiția culinară sud-coreeană, țară în care aproximativ un milion de câini sunt mâncați în fiecare an.


Cu toate acestea, în ultimul timp consumul de carne de câine a înregistrat un declin. Din ce în mai mulți sud-coreeni consideră câinele mai degrabă un prieten al omului decât un animal de fermă crescut pentru consum. Practica a devenit tabu în rândul generațiilor mai tinere, iar apărătorii drepturilor animalelor își fac auzită vocea mai intens.


Subiectul se află într-o zonă gri din punct de vedere juridic, în absența unei interdicții specifice. Însă, autoritățile au invocat reglementările privind igiena și legile pentru protecția animalelor care interzic metodele inumane de sacrificare în scopul închiderii fermelor și a restaurantelor înaintea unor evenimente internaționale precum Jocurile Olimpice de Iarnă care s-au desfășurat la Pyeongchang.


Anul trecut, asociația pentru apărarea drepturilor animalelor Care a depus o plângere împotriva unui crescător din Bucheon pe care l-a acuzat de ''uciderea animalelor fără motiv întemeiat'' și încălcarea reglementării legale privind standardele de igienă și a normelor în construcții. Parchetul l-a inculpat, iar tribunalul din orașul Bucheon l-a găsit vinovat oblingându-l la plata unei amenzi de 3 milioane de woni sud-coreeni (2.300 de euro). Inculpatul a renunțat la apel.


Kim Kyung-eun, avocata asociației Care, a salutat decizia dată în luna aprilie, pe care a făcut-o publică abia în această săptămână. "Este foarte importantă pentru că este prima hotărâre a instanței conform căreia uciderea câinilor pentru carnea lor este ilegală în sine", a spus ea pentru AFP adăugând că aceasta ''va deschide calea'' către declararea consumului de carne de câine ''complet ilegal''.


Decizia instanței i-a înfuriat pe crescători, care practică sacrificarea animalelor în fermele lor deoarece abatoarele specializate nu sunt autorizate. ''Este revoltător. Nu putem accepta o hotărâre potrivit căreia uciderea câinilor pentru consumul de carne echivalează cu uciderea animalelor dintr-un capriciu", a declarat pentru postul de televiziune YTN Cho Hwan-ro, reprezentant al unei asociații a crescătorilor.


În Coreea de Sud funcționează 17.000 de ferme pentru creșterea câinilor, a spus Cho care a făcut apel la Guvern să legalizeze în mod explicit consumul de carne de câine și să elibereze licențe pentru funcționarea abatoarelor specifice.
"Este important să se facă diferența între câinii pentru consum și cei crescuți ca animale de companie", a spus el adăugând că este vorba despre rase diferite, o modalitate diferită de hrănire și creșterea lor în scopuri diferite. "Vacile, porcii, găinile și rațele sunt animale crescute pentru a fi mâncate, de ce nu și câini?", a continuat Cho Hwan-ro.


Sursa: Agerpres


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8301 secunde