Consultare națională despre indemnizațiile acordate romilor și deținuților, în Ungaria

235
Consultare națională despre indemnizațiile acordate romilor și deținuților, în Ungaria - consultare-1581700981.jpg

Articole recomandate

Guvernul ungar a anunțat, joi, lansarea unei noi consultări naționale a cetățenilor, pe tema indemnizațiilor legale acordate deținuților și romilor, sever criticate în ultimele luni de premierul Viktor Orban, relatează AFP.

"Este lipsit de sens ca statul să plătească anual miliarde de forinți condamnaților pentru condițiile din închisori", a declarat, la o conferință de presă, șeful de cabinet al premierului Viktor Orban, Gergely Gulyas.

Guvernul ungar a anunțat, în luna ianuarie, suspendarea plății indemnizațiilor acordate deținuților drept compensație pentru condițiile inadecvate din închisorile suprapopulate ale Ungariei. Potrivit executivului condus de Viktor Orban, organizații "finanțate din străinătate și care se pretind a fi organizații de apărare a drepturilor omului" au reușit să creeze un model de afaceri cu ajutorul unor asemenea dosare care pot fi câștigate în serie prin verdicte ale Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) ori ale instanțelor ungare.

Pe de altă parte, începând din luna septembrie Viktor Orban a respins plata unor despăgubiri de circa 300.000 de euro obținute în instanță de familii de romi care au reclamat segregarea școlară a circa 60 de copii romi. Șeful executivului ungar a apreciat că este "profund incorect" ca familiile rome să "obțină bani fără să muncească", potrivit AFP. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4047 secunde