Consiliul Europei somează Polonia să schimbe definiţia violului

234
Consiliul Europei somează Polonia să schimbe definiţia violului - poloniaviol-1631888736.jpg

Articole de la același autor

Polonia trebuie să își schimbe definiția legală a violului pentru a proteja mai bine femeile, a transmis joi Consiliul Europei. Declarația a stârnit imediat revoltă în rândul membrilor partidului naționalist și conservator PiS, care guvernează țara, cu privire la drepturile omului și valorile democratice pe care trebuie să le aibă polonezii, notează Reuters.

În ciuda protestelor în masă, guvernul condus de partidul conservator Lege şi Justiţie (PiS) de la Varșovia a înăsprit deja legile anti-avort, introducând o interdicţie de facto asupra întreruperilor de sarcină.

Conform digi24.ro Consiliul Europei susţine că Varşovia ar trebui să-şi intensifice eforturile de combatere a violenţei sexuale, inclusiv prin schimbarea definiţiei violului, pentru a se îndrepta de la o definiţie bazată pe forţă la una care acoperă toate actele sexuale lipsite de consimţământ.

„Fără o definiţie a violului bazată pe consimţământ în legea penală, procurorii polonezi vor decide invariabil să nu urmărească inculparea în cazurile în care actul sexual nu este contestat, dar consimţământul este”, a precizat Consiliul Europei într-un comunicat.

Polonia ar trebui să-și îmbunătățească, de asemenea, serviciile de îngrijire medicală de urgenţă şi serviciile de asigurare a victimelor violenţelor sexuale, instruind în același timp personalul medical și din poliţie, cât și pe cel care intervine în cazurile de urgenţă. Totodată, Consiliul Europei a cerut ca Polonia să-și intensifice dialogul între stat şi militantele pentru drepturile femeilor. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5498 secunde