Consiliul Europei, îngrijorat de situația refugiaților și migranților din Bosnia

124
Consiliul Europei, îngrijorat de situația refugiaților și migranților  din Bosnia - consiliul-1526393320.jpg

Articole recomandate

Comisarul pentru drepturile omului al Consiliului Europei, bosniaca Dunja Mijatovic, și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu situația precară a celor circa 1.000 de refugiați și migranți din Bosnia și Herțegovina și a cerut guvernului bosniac să acționeze, într-o scrisoare publicată ieri.

"Refugiați și migranți care dorm chiar pe stradă, cu acces precar la hrană și acces dificil la îngrijiri medicale": în această situație se află, potrivit acesteia, cei 1.338 de refugiați și migranți care au ajuns în Bosnia și Herțegovina din ianuarie.

Dunja Mijatovic, care a preluat funcția în aprilie, în locul letonului Nils Muiznieks, a cerut autorităților de la Sarajevo să revizuiască planul de urgență pentru primirea refugiaților și a migranților.

Bosnia se confruntă de mai multe luni cu trecerea a sute de migranți, țara devenind o etapă pe noua rută a migranților prin Balcani. Migranții - majoritatea sirieni, pakistanezi, libieni și afgani - folosesc un fel de traseu dublu din Grecia, Albania, Muntenegru și Bosnia.

Cei mai mulți se află în Sarajevo, iar 300 dintre ei așteaptă la Bihac și Velika Kladusa (nord-vest), la granița croato-bosniacă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2754 secunde