Consiliul Europei: Grecia trebuie să lupte pentru a combate corupția

359
Consiliul Europei: Grecia trebuie să lupte pentru a combate corupția - consiliul-1576701525.jpg

Articole recomandate

Grecia trebuie să dubleze eforturile pentru a restabili capacitatea sistemului său de justiție penală de a combate corupția, se arată într-un comunicat difuzat, ieri, de Consiliul Europei, care recunoaște însă și realizarea anumitor progrese, informează AFP. 
Grupul de state împotriva corupției (GRECO) al Consiliului Europei și Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) au criticat autoritățile de la Atena pentru "relaxarea legislației" în materie de combatere a corupției după ce o lege adoptată în iunie a declasat anumite infracțiuni. 


Conform acestei legi, "infracțiunea de corupție a funcționarilor publici a trecut de la statutul de infracțiune gravă la cea de delict minor, ceea ce duce la sancțiuni penale mai puțin severe pentru acest tip de delicte", au criticat experții. 
GRECO și OCDE au inițiat proceduri comune ad hoc, printre care un dialog cu ministru grec al justiției și cu alți oficiali, care a condus "la reintroducerea, într-o anumită măsură, a unei legislații penale consolidate în materie de corupție începând cu 18 noiembrie 2019". 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7323 secunde