Consiliul Europei. Delegația rusă, readmisă în Adunarea Parlamentară

153
Consiliul Europei. Delegația rusă, readmisă în Adunarea Parlamentară - consiliul-1561499754.jpg

Articole recomandate

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a votat, în noaptea de luni spre marți, un text ce face posibilă revenirea Rusiei în această instanță, după cinci ani de criză instituțională în relația cu Moscova, informează AFP. 
După 4 ore de dezbateri aprinse, urmate de aproape 5 ore de votare a amendamentelor, 118 parlamentari ai statelor membre ale Consiliului Europei au acceptat în cele din urmă, spre marea dezamăgire a Ucrainei, ca Rusia să poată să își prezinte delegația în cadrul APCE începând chiar de marți. 


Acest vot ar urma să permită Rusiei să participe, miercuri, la alegerea secretarului general al organizației paneuropene de apărare a drepturilor omului. 


62 de parlamentari au vot împotrivă, iar 10 s-au abținut. 
APCE este unul din organele Consiliului Europei ce reunește delegații ale aleșilor celor 47 de state membre. Actele adoptate de APCE nu au forță juridică obligatorie. Adunarea emite, însă, recomandări sau solicită statelor explicații privind situația drepturilor omului sau a democrației. Din 2014, a reprezentat un cadru pentru manifestarea conflictului dintre Rusia și Ucraina. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3813 secunde