Consiliul Europei cere Rusiei să acționeze împotriva discriminărilor

273
Consiliul Europei cere Rusiei să acționeze împotriva discriminărilor - consiliul-1551905876.jpg

Articole recomandate

Consiliul Europei a făcut apel, marți, la Rusia să își întărească lupta împotriva "discursului urii rasist și homofob sau transfob" și să își îmbunătățească legislația împotriva discriminărilor, într-un raport publicat marți de una dintre comisiile sale, potrivit AFP. 
"Intoleranța dezbaterii publice nu este contestată și rămâne nesancționată în Rusia", își exprimă regretul într-un comunicat Comisia Europeană împotriva Rasismului și Intoleranței (ECRI), unul din organismele Consiliului Europei. 


ECRI constată că "au fost făcute progrese în lupta împotriva infracțiunilor motivate de ură și că numărul crimelor rasiste și al agresiunilor cu caracter neonazist a scăzut în ultimii ani". 


Însă ECRI deplânge în același raport, care vizează perioada 2013 - iunie 2018, impunitatea de care se bucură responsabilii politici și religioși care fac "afirmații bazate pe ură cu caracter rasist și homofob sau transfob", precum și "discursul urii" în mediul fotbalului rus. 


Raportul menționează în special informații din aprilie 2017 conform cărora "circa o sută de bărbați considerați a fi homosexuali au fost arestați, plasați în detenție și maltratați în Cecenia". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4117 secunde