Consiliul de Urgență al ONU se reunește. Conflictul a făcut 10.000 de morți

262
Consiliul de Urgență al ONU se reunește. Conflictul a făcut 10.000 de morți - yemen03288400-1546942242.jpg

Articole recomandate

Consiliul de Securitate urmează să se reunească miercuri pentru a asculta raportul emisarului special al ONU pentru Yemen privind armistițiul și recentele eforturi de a găsi o soluționare a conflictului, relatează AFP.

După ce a vizitat la sfârșitul săptămânii trecute Sanaa, capitala yemenită aflată în mâinile rebelilor houthi, emisarul Martin Griffiths s-a întâlnit luni în Arabia Saudită cu liderii yemeniți cu scopul de a consolida acordul de încetare a focului la care s-a ajuns în decembrie în Suedia, în special pentru portul Hodeida.

Prin acest port tranzitează esențialul ajutorului umanitar pentru Yemen și mare parte a importurilor din această țară săracă din Peninsula Arabică unde Riadul intervine militar din 2015 în fruntea unei coaliții pentru a sprijini puterea în fața rebelilor.

Potrivit Națiunilor Unite, armistițiul a fost în general respectat de la intrarea sa în vigoare pe 18 decembrie.

Martin Griffiths speră să adune din nou beligeranții în jurul mesei negocierilor, posibil în Kuweit înainte de sfârșitul lui ianuarie.

Conflictul din Yemen a făcut, din martie 2015, cel puțin 10.000 de morți și a provocat cea mai gravă criză umanitară din lume. Până la 20 de milioane de persoane sunt în Yemen "în situație de insecuritate alimentară", potrivit ONU.

Secretarul general adjunct al ONU pentru afaceri umanitare, Mark Lowcock, urmează, de asemenea, să prezinte un raport în fața Consiliului de Securitate privind situația umanitară din această țară.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.345 secunde