Consiliul de Securitate al ONU, discuții cu ușile închise despre criza din Libia

140
Consiliul de Securitate al ONU, discuții cu ușile închise despre criza din Libia - consiliul-1554929394.jpg

Articole recomandate

Consiliul de Securitate al ONU s-a reunit, ieri, într-o sesiune de urgență, cu ușile închise, pentru a discuta despre criza din Libia, unde continuă să aibă loc confruntări armate între cele două tabere rivale la sud de capitala Tripoli, anunță surse diplomatice de la New York, citate de AFP. 


Totodată, emisarul ONU pentru Libia, Ghassan Salamé, a explicat cu acest prilej decizia de amânare a organizării unei conferințe naționale ce urma să se desfășoare sub egida Națiunilor Unite. 


Într-un comunicat dat publicității marți, Ghassan Salamé a anunțat că nu se poate cere libienilor să participe la o conferința inter-libiană destinată sprijinirii ieșirii din haos a țării, ca urmare a luptelor ce au loc în apropierea capitalei. 


Începând de joi, săptămâna trecută, mareșalul Haftar, care conduce autoproclamata Armată Națională Libiană și deține controlul în estul Libiei, conduce o ofensivă susținută ce vizează ocuparea capitalei. Luptele au făcut deja zeci de morți și au determinat strămutarea a mii de persoane. Apelurile la reținere ale comunității internaționale au rămas fără ecou. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7158 secunde