Mai multe ştiri online:

Conservatorii îl consideră pe Boris Johnson favorit să-i succeadă Theresei May

Ştire online publicată Luni, 20 Mai 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Fostul șef al diplomației britanice Boris Johnson este favoritul clar să-i succeadă șefei executivului de la Londra, Theresa May, potrivit unui sondaj publicat, sâmbătă, între membrii Partidului Conservator, care au declarat că îl vor vota pe Johnson în funcția de lider al „Tory” atunci când vor fi convocate alegeri primare în partid, informează EFE. 


May a declarat că va stabili un calendar pentru procesul de alegere al viitorului lider conservator odată ce se va supune din nou la vot în Parlamentul de la Londra acordul privind Brexitul, lucru așteptat să se întâmple la începutul lunii iunie. Candidatul care va câștiga scrutinul intern al partidului va deveni și șef al guvernului, amintește EFE. 


Johnson, care s-a aflat în fruntea campaniei în favoarea ieșirii Regatului Unit din Uniunea Europeană înainte de referendumul din 2016, ar obține 39% din voturile membrilor de partid, potrivit unui sondaj realizat de compania YouGov pentru cotidianul The Times. 


Candidatul clasat pe locul doi în ordinea preferințelor, cu 13% din voturi, este fostul ministru pentru Brexit, Dominic Raab, care a demisionat în noiembrie 2018 deoarece nu a fost de acord cu foaia de parcurs stabilită de Theresa May pentru ieșirea din blocul comunitar.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8707 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4053 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Cultură-Educație
miercuri, 17 iulie Foto : Mândria școlii constănțene.  Elevii de 10 ai județului! 2783 vizite, 0 comentarii Mândria școlii constănțene. Elevii de 10 ai județului!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7245 secunde