Confruntări violente la Hong Kong între protestatari și forțele de ordine

115
Confruntări violente la Hong Kong între protestatari și forțele de ordine - hong-1563735565.jpg

Articole recomandate

Poliția din Hong Kong a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa duminică seara grupuri de manifestanți, după o nouă demonstrație masivă împotriva autorităților locale pro-Beijing, relatează AFP.


Polițiști dotați cu măști de gaz și scuturi au intervenit pentru dispersarea protestatarilor, care au fugit apoi în diferite direcții, după o confruntare în apropierea unui terminal de feribot pe insula principală a fostei colonii Marea Britanie.


Hong Kong-ul se confruntă de câteva săptămâni cu un val imens de protest pentru respingerea unui proiect de lege, deja suspendat, care permitea extrădarea infractorilor suspecți în China. Milioane de locuitori din Hong Kong au participat la proteste care au fost în mare parte pașnice dar care uneori au fost reprimate violent de poliție.


Cerințele protestatarilor s-au extins pentru a include o anchetă independentă asupra violenței poliției, mai multă democrație și păstrarea câștigurilor și libertăților democratice - în special cea de exprimare și independența justiției - de care acest teritoriu se bucură teoretic până în 2047, în condițiile Acordului de retrocedare.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8069 secunde