Conferință a donatorilor pentru reconstrucția catedralei Notre-Dame

279
Conferință a donatorilor pentru reconstrucția catedralei Notre-Dame - conferinta-1555417838.jpg

Articole recomandate

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, și-a anunțat intenția de a organiza o conferință a donatorilor pentru reconstrucția catedralei Notre-Dame care a fost parțial distrusă de un incendiu masiv declanșat luni, relatează agenția DPA, consultată de Agerpres.

Mai mulți donatori au anunțat deja sume importante. Regiunea Ile-de-France, a cărei capitală este Parisul, a anunțat că va dona 10 milioane de euro. Familia de industriași francezi Pinault, care prezidează grupul de lux Kering, a deblocat 100 de milioane de euro pentru reconstrucția catedralei Notre-Dame din Paris, prin intermediul companiei sale de investiții Artemis, a declarat președintele acesteia François-Henri Pinault.

De asemenea, grupul de lux LVMH și familia Arnault au anunțat, ieri, o donație de 200 de milioane de euro pentru fondul dedicat reconstrucției catedralei Notre-Dame, după incendiul care a devastat-o luni.

"Familia Arnault și grupul LVMH, în semn de solidaritate cu această tragedie națională, se asociază reconstrucției acestei catedrale extraordinare, simbol al Franței, al patrimoniului său și al unității sale", se precizează într-un comunicat.

Faimosul monument parizian a fost devastat de un incendiu violent, care i-a afectat puternic structura și a făcut să se prăbușească turla sa în formă de săgeată, cu o înălțime 93 de metri.

XXX

Incendiul care a distrus parțial Catedrala Notre-Dame din Paris a provocat durere în inima rușilor, a declarat, ieri, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, propunând trimiterea celor mai buni specialiști ruși pentru a ajuta la reconstrucție, informează AFP.

"Notre-Dame este un simbol istoric al Franței, o comoară inestimabilă a culturii europene și mondiale și unul dintre cele mai importante locuri-cult ale creștinismului. Tragedia care a avut loc în această noapte la Paris este o durere în inima rușilor", a afirmat președintele rus într-un mesaj de susținere adresat omologului său francez Emmanuel Macron și întregului popor francez, citat într-un comunicat al Kremlinului.

Vladimir Putin și-a exprimat speranța că această mare catedrală va putea fi restaurată și a propus trimiterea în Franța a celor mai buni specialiști ruși, care au o bogată experiență în restaurarea de monumente ale Patrimoniului Mondial, inclusiv de opere ale arhitecturii medievale, se mai spune în comunicat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8779 secunde