Conferință a donatorilor, pentru reconstrucția Albaniei după seism

290
Conferință a donatorilor, pentru reconstrucția Albaniei după seism - conferinta-1576269787.jpg

Articole recomandate

Statele din Uniunea Europeană și-au exprimat, joi, solidaritatea cu Albania și au susținut organizarea unei conferințe a donatorilor la Tirana pentru a ajuta această țară după seismul devastator de la finalul lui noiembrie, soldat cu 51 de morți, peste 1.000 de răniți și enorme pagube materiale, transmite EFE. 


"Vom organiza o conferință a donatorilor la mijlocul lui ianuarie, la Tirana, pentru reconstrucția Albaniei", a declarat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, joi, la finalul primei zile a summitului european de la Bruxelles. 


"Este nevoie de investiții pentru a pregăti o lungă perioadă de reconstrucție", a precizat șefa executivului european, care amintește că ideea unei conferințe internaționale a fost lansată, la începutul lui decembrie, de președintele francez Emmanuel Macron. 


Circa 5.000 de persoane au rămas fără locuință, iar după seism, Albania a cerut activarea Mecanismului UE de Protecție Civilă, la care o țară poate apela în cazul în care nu poate gestiona prin forțe proprii o situație de urgență sau dezastru. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 14 Decembrie 2019
Stire din Actual : Brexitul e inevitabil!
Joi, 12 Decembrie 2019
Stire din Social : Cutremure succesive în România!
Pagina a fost generata in 1.5861 secunde