Condiții DURE impuse Greciei!

139
Condiții DURE impuse Greciei! - p2466581500-1436769805.jpg

Articole recomandate

Liderii Eurozonei au purtat negocieri toată noaptea la Bruxelles în încercarea de a se pune de acord asupra termenilor unui nou pachet de împrumut pentru Grecia. Potrivit reporterilor acreditați în capitala Uniunii Europene, un proiect de compromis a fost supus atenției summit-ului de urgență. În absența unui nou "bailout", băncile grecești aflate în pragul falimentului s-ar prăbuși iar țara ar părăsi Zona Euro. Condițiile impuse Greciei sunt însă foarte dure. Membri ai Syrizei, dar și analiști sau jurnaliști din Europa le consideră drept umilitoare. Dacă nu acceptă condițiile, Atena are varianta Grexit-ului temporar, vehiculată de Germania, scrie realitatea.net.


Greciei i s-a trasat sarcina ca până miercuri să aprobe o nouă legislație cu privire la o serie de reforme înaintea începerii oricărei discuții asupra unui alt "bailout". Potrivit corespondentului BBC, încă nu s-a ajuns la un acord asupra pașilor care trebuie luați de Grecia, de urgență.

Ceva mai devreme, miniștrii de Finanțe ai Zonei Euro au înaintat o listă de măsuri liderilor Europeni, după două zile discuții tensionate.

Un oficial guvernamental grec a descris în termeni foarte negativi aceste discuții. Un altul a spus că unele dintre propuneri păreau concepute cu scopul de a-l "umili" pe Premierul grec Alexis Tsipras și guvernul său de stânga.

Summit-ul a fost întrerupt, duminică noapte, timp de câteva ore, pentru a le permite domnului Tsipras, Cancelarului Angela Merkel , Președintelui Franței, Francois Hollande și Președintelui Consiliului European, Donald Tusk să poarte discuții separate.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9042 secunde