Condamnați la închisoare pe viață, pentru torturarea a 12 copii

137
Condamnați la închisoare pe viață, pentru torturarea a 12 copii - cumvorbescpersoaneleaflateinares-1555746306.jpg

Articole recomandate

David și Louise Turpin din statul american California (sud-vest) au fost condamnați vineri la închisoare pe viață, pentru sechestrarea și torturarea a 12 din cei 13 copii ai lor, pe care i-au ținut în lanțuri, i-au neglijat și i-au maltratat decenii la rând, cuplul putând cere eliberarea condiționată după 25 de ani, informează dpa, care citează presa americană.

David, în vârstă de 57 de ani, și Louise, 50 de ani, au pledat vinovați în februarie la 14 capete de acuzare, între care tortură și sechestrare de persoane. Este foarte posibil ca cei doi să-și petreacă restul zilelor după gratii, notează dpa.

Poliția a fost informată despre abuzuri de unul dintre copii, o fată, care a reușit să fugă din casă, ieșind pe geam, și a sunat la telefonul de urgență 911, anunțând autoritățile că trei dintre frații ei erau ținuți în lanțuri.

Fata a avut dificultăți în a le transmite polițiștilor adresa la care locuia, mărturisind că rareori ieșea din casă. Tânăra și-a plănuit evadarea timp de doi ani.

"Părinții mei mi-au furat viața, dar acum o iau înapoi. Sunt la liceu acum și sunt independentă", a declarat una dintre victime, care nu a fost identificată după nume, potrivit LA Times. Tânăra a fost unul dintre cei doi copii care au asistat la pronunțarea verdictului.

"Nu pot descrie în cuvinte prin ceea ce am trecut când eram mici. Uneori mai am și acum coșmaruri legate de acea perioadă, cu surorile mele în lanțuri, de exemplu. Dar asta a fost în trecut; îmi iubesc părinții și îi iert", a spus un alt frate.

Părinții și-au cerut scuze copiilor lor, susținând că au fost mânați de "bune intenții". "Nu voiam să le fac rău", a declarat David Turpin, în timp ce soția sa a declarat că-i iubește pe toți cei 13 copii, astăzi cu vârste cuprinse între 3 și 30 de ani.

Șapte dintre copii atinseseră majoratul atunci când poliția a percheziționat casa în care erau închiși. Potrivit cotidianului LA Times, unii dintre ei erau atât de fragili și suferind de malnutriție severă încât autoritățile au crezut inițial că sunt minori.

Din audierile de la tribunal a rezultat că abuzurile durau din anii 1990, pe vremea când familia locuia în statul Texas, scrie Agrepres.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9837 secunde