Companiile ce furnizează echipamente Iranului pentru programul său nuclear, sancționate

126
Companiile ce furnizează echipamente Iranului pentru programul său nuclear, sancționate - companiile-1563534354.jpg

Articole recomandate

Statele Unite au impus, joi, sancțiuni economice unei rețele internaționale formată din persoane și din companii, acuzată că furnizează echipamente Iranului pentru programul său nuclear de îmbogățire a uraniului, informează AFP.

Secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, a precizat într-un comunicat că rețeaua formată din șapte companii cu baze în Iran, China și Belgia, precum și cinci cetățeni iraniene care aveau conexiuni cu Compania iraniană de tehnologie centrifugă (TESA), intenționa să sprijine autoritățile iraniene "să achiziționeze echipamente nucleare vitale, care să aducă beneficii ambițiilor malefice ale regimului de la Teheran".

TESA joacă un rol crucial în programul de îmbogățire nucleară a uraniului prin producerea de centrifuge destinate Organizației iraniene a energiei atomice, conform sursei citate.

"Guvernul american este profund îngrijorat de îmbogățirea uraniului de către regimul iranian și de alte atitudini provocatoare și va continuă să îi vizeze pe toți cei care acordă sprijin programului nuclear iranian", a mai spus Steven Mnuchin.

Companiile vizate de sancțiunile americane formează o rețea comercială și de transport a unor produse din aluminiu necesare fabricării centrifugelor de către TESA. Este vorba, în principal, de compania Bakhtar Raad Sepahan și afiliații săi, precum și de compania chineză Henan Jiayuan Aluminum Industry.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4037 secunde