Companie de asigurări de sănătate din SUA, victima unui atac informatic FĂRĂ PRECEDENT

758
Companie de asigurări de sănătate din SUA, victima unui atac informatic FĂRĂ PRECEDENT - atacinformaticimpotrivaisraelulu-1423122102.jpg

Articole recomandate

Compania de asigurări Anthem, a doua ca mărime din Statele Unite, a dezvăluit miercuri seara că a fost victima a ceea ce se crede a fi cel mai mare atac cibernetic din acest sector, în urma căruia au fost expuși 80 de milioane de clienți ai acesteia, relatează Financial Times, în ediția electronică, scrie Mediafax.


Compania a anunțat că au fost sustrase datele unui număr necunoscut de foști și actuali clienți ai săi, inclusiv coduri numerice personale și detalii privind salariile.

Baza de date a companiei, care a fost ținta a ceea ce Anthem numește "un atac informatic extern foarte sofisticat", conținea detalii despre aproximativ 80 de milioane de persoane, dintre care aproximativ jumătate sunt clienți actuali.


Atacul informatic a fost descoperit chiar de companie, acesta fiind unul dintre rarele cazuri în care un atac la scară largă este identificat prin mijloace interne mai degrabă decât să fie raportat de o parte terță, potrivit unui oficial din cadrul Mandiant, o companie de securitate informatică chemată după descoperirea problemei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.327 secunde