Compania petrolieră Shell, în vizorul ecologiștilor

328
Compania petrolieră Shell, în vizorul ecologiștilor - shell-1339164901.jpg
Uriașa companie petrolieră anglo-olandeză Royal Dutch Shell a fost ținta militanților ecologiști, care i-au imitat site-ul internet și au postat online o înregistrare video prin care denunțau riscurile pe care le implică forajul grupului în Arctica, relatează AFP.

Filmul prezintă o pseudofestivitate de lansare a unui foraj al Shell în Arctica, presupus a se fi desfășurat la Seattle (nord-vestul SUA). O femeie vârstnică poate fi văzută servindu-se cu un pahar de la o pompă în formă de sondă de foraj care nu funcționează și o stropește.

Mai multe canale media au luat în serios această înregistrare, site-ul organizației de protecție a mediului Tree Hugger conchizând că, "dacă evenimentele derulate sunt o prevestire, operațiunile de foraj ale Shell în Arctica trebuie să se traducă printr-o dezordine monumentală".

O purtătoare de cuvânt a Shell, Kayla Mackee, a dezmințit ferm participarea grupului său la vreun eveniment de acest gen.

De asemenea, militanții au contrafăcut site-ul Shell USA, înlocuindu-l cu un ecran cu sigla grupului petrolier prin care pseudoShell transmitea următorul mesaj: "Toți am auzit vorbindu-se despre schimbarea climatică planetară și de dificultățile pe care le antrenează, în special pentru cei mai vulnerabili dintre noi. Ca toată lumea, la Shell, și noi suntem neliniștiți. Dar recunoaștem de asemenea că cei mai vulnerabili au nevoie crescândă de energie fosilă pentru călătoriile lor, pentru timpul lor liber, pentru necesitățile lor științifice și dezvoltarea infrastructurilor".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.196 secunde