Comisia Europeană susține că Turcia se îndepărtează de Uniunea Europeană

118
Comisia Europeană susține că Turcia se îndepărtează de Uniunea Europeană - comisiaeuropeana-1523793769.jpg

Articole recomandate

Comisia Europeană a in-format că Turcia a făcut pași înapoi în procesul de aderare la Uniunea Europeană în raportul privind progresele în vederea aderării care urmează să fie lansat, scrie Politico, citând ziarul german Die Welt.


"Turcia s-a îndepărtat mult de UE. Turcia a regresat în zonele Justiției, Reformelor administrației publice, drepturilor fundamentale și libertății de exprimare. În circumstanțele actuale, este de neconceput să se treacă la noi capitole privind aderarea", concluzionează Comisia în cadrul unei variante preliminare a raportului. 


În schimb, raportul precizează că Turcia trebuie să inverseze direcția actuală privind statul de drept și drepturile fundamentale ale cetățenilor. Bruxelles-ul dorește ca Turcia să încheie, fără întârziere, starea de urgență. 


Măsurile "extreme" luate de Guvern printre care și concedieri în masă și arestări "îngrijorează serios" comisia, conform raportului. Totuși, situația economică a Turciei a fost lăudată, fiind numită "foarte avansată" și "funcțională". De asemenea, Turcia "a depus eforturi extraordinare" pentru a găzdui cele patru milioane de refugiați din țară. Cooperarea Turciei cu Uniunea Europeană privind gestionarea crizei refugiaților "continuă să aducă rezultate concrete și semnificative privind scăderea trecerilor ilegale și periculoase ale granițelor". 


Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene a declarat că raportul va fi prezentat la sesiunea lunară a Parlamentului European de joi de la Strasbourg ca parte dintr-un pachet mai mare pentru extinderea Uniunii Europene.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4476 secunde