Comisia Europeană propune o procedură uniformă de testare pentru cei care călătoresc în UE

230
Comisia Europeană propune o procedură uniformă de testare pentru cei care călătoresc în UE - 1-1603904700.jpg

Articole recomandate

Comisia Europeană a adoptat astăzi noi recomandări pentru statele membre referitoare la testările de COVID-19 și propune o procedură uniformă de testare pentru cei care călătoresc într-un stat membru și un formular unificat de localizarea pasagerilor. Astfel, autoritățile ar fi mai relaxate, iar oamenii și-ar putea relua călătoriile în străinătate, a spus Vălean, potrivit Digi24.


„În întreg sectorul de transporturi, dar în special în cel legat de aviație, pierderile sunt enorme. Am pus la dispoziție măsuri de natură economică pentru ca statele membre să ajute în această perioadă aeroporturile și companiile aeriene. Cu toate astea, cifrele sunt dramatice, sunt cu 70 la sută zboruri mai puține decât anul trecut la aceeași dată. Asta ar putea duce la închiderea aerorpoturilor, gărilor care nu se mai pot susține din punct de vedere economic. De aceea am recomandat azi statelor membre să asigure minima conectivitate la nivel european, să le ajute aeroporturile pentru a menține deschise rutele. Este nevoie, pentru cei care trebuie să călătorească și în condiții de criză”, a spus Vălean la Digi24.


Comisarul european a vorbit și despre o uniformizare a procedurilor pe aeroporturi, în condițiile în care în acest moment practicile nu sunt uniforme.


„Singurele controale care se fac sistematic sunt de temperatură. Aici nu avem cifre foarte mari. În ultimele luni, avem un număr de ordinul sutelor care au fost respinși la îmbarcare pentru că aveau temperatură. Pentru aceste persoane trebuie introduse testele rapide care să determine dacă temperatura este cauzată de COVID sau este din alte motive, astfel încât oamenii să nu-și piardă biletul.


Ce ne interesează în viitor este să punem la punct un protocol de testare pentru călătorie. Adică cetățenii să știe foarte clar că atunci când au de făcut o călătorie dintr-o țară în alta ce protocol de test au la dispoziție. Să zicem – cu câte zile înainte trebuie să-și facă test, la destinație după câte zile să repete testul, astfel încât să fie evitată o carantină prea îndelungată. De asemenea, ce tip de test, încât rezultatul să vină cât mai rapid. Dacă o astfel de măsură se aplică uniform la nivelul UE, oamenii vor ști la ce să se aștepte și vor fi din nou încurajați să-și cummpere un bilet de avion și să încerce să călătorească”, a spus Vălean.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5069 secunde