X
X
Mai multe ştiri online:

Comisia Europeană dă în judecată Ungaria din cauza legii privind asistarea azilanților

Ştire online publicată Joi, 25 Iulie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Uniunea Europeană dă în judecată Ungaria pentru legea care incriminează persoanele care oferă ajutor azilanților, acesta fiind doar unul dintre episoadele bătăliei dintre Bruxelles și Budapesta pe tema migrației, a drepturilor omului și a democrației, relatează Reuters. 


Comisia Europeană a dat în judecată Ungaria la Curtea Europeană de Justiție pentru legea adoptată anul trecut de regimul Viktor Orban, actul normativ stipulând inclusiv restricționarea dreptului de a solicita azil.


Guvernul Orban a denumit legea "Stop Soros", trimitere la miliardarul american născut în Ungaria, George Soros, care a fost transformat într-un fel de inamic public al executivului naționalist din cauza promovării valorilor liberale și a unei societăți deschise.


Noua legislație încalcă dreptul azilanților de a comunica cu sau de a fi asistați de organizații non-guvernamentale naționale sau internaționale relevante, incriminând ajutorul oferit acestora, a transmis Comisia Europeană.


De asemenea, Comisia Europeană spune că legea nu este compatibilă cu Uniunea Europeană sau cu legislația internațională, în condițiile în care regimul Orban a introdus noi condiții de acordare a aziliului, extrem de stricte.


Ungaria riscă să fie amendată, dacă judecătorii dau câștig de cauză Comisiei Europene care a încercat în repetate rânduri să determine guvernul de la Budapesta să înceteze cu politicile îndreptate împotriva presei, mediului academic și organizațiilor non-guvernamentale.


Comisia Europeană a mai lansat recent o acțiune împotriva Ungariei din cauza deciziei guvernului de a nu mai oferi hrană celor care așteaptă să fie deportați în zona de tranzit de lângă granița cu Serbia.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Politică-Administrație
Luni, 14 septembrie Foto : Marian Vasiliev: "Prima parcare subterană va fi inaugurată pe 1 Decembrie 2021!" 31421 vizite, 0 comentarii Marian Vasiliev: "Prima parcare subterană va fi inaugurată pe 1 Decembrie 2021!"
Social
Luni, 14 septembrie Foto : Atenţie, constănţeni! Bulevardul Tomis va deveni cu sens unic din 1 octombrie 3760 vizite, 0 comentarii Atenţie, constănţeni! Bulevardul Tomis va deveni cu sens unic din 1 octombrie
Cultură-Educație
Miercuri, 16 septembrie Foto : Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă 1415 vizite, 0 comentarii Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă
Eveniment
Sambata, 12 septembrie Foto : Polițist din Constanța, rănit într-un accident, are nevoie de sânge 1385 vizite, 0 comentarii Polițist din Constanța, rănit într-un accident, are nevoie de sânge
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.3844 secunde