Comisia Europeană continuă procedura de infringement împotriva Poloniei

116
Comisia Europeană continuă procedura de infringement împotriva Poloniei - comisia-1563454201.jpg

Articole recomandate

Comisia Europeană a anunțat, miercuri, că va trece la noi pași în procedura sa legală împotriva Poloniei, intensificând eforturile de combatere a încălcărilor statului de drept în blocul comunitar, relatează AFP.

Executivul UE a anunțat că va merge mai departe cu o procedură de infringement existentă împotriva Varșoviei în legătură cu o serie de legi care permit ca decizii ale judecătorilor de la tribunalele ordinare să fie supuse unor anchete sau chiar sancțiuni.

Comisia are îndoieli și asupra independenței noii camere disciplinare din cadrul Curții Supreme poloneze, ai cărei membri sunt numiți și care vor avea sarcina de a monitoriza și potențial de a sancționa judecătorii din instanțele inferioare.

Chestiunea protejării statului de drept a făcut ca Bruxellesul să facă demersuri împotriva unor state membre, inclusiv Polonia, care au contestat prerogativele Comisiei în acest sens.

Oficialii UE văd problema ca un aspect fundamental al funcționării UE ca întreg, dar unele țări susțin că este dreptul de a trata acest aspect ca pe unul care ține de afacerile interne.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4346 secunde