Comisia Europeană cere României să primească mai rapid refugiații

223
1
Comisia Europeană cere României să primească mai rapid refugiații - comisiaeuropeanacereromaniei-1495021935.jpg

Articole recomandate

Comisia Europeană a solicitat mai multor state, printre care și României, să intensifice ritmul primirii refugiaților, conform cotelor obligatorii decise în septembrie 2015.

În recomandările înscrise în raportul difuzat marți, Comisia Europeană menționează că Spania, Belgia și Croația trebuie să sporească preluarea refugiaților atât din taberele din Italia, cât și din Grecia, în timp ce România, Germania și Slovacia trebuie să sporească primirea refugiaților aflați în taberele din Grecia, iar Franța a celor din taberele din Italia, conform agerpres.ro.

În ceea ce privește relocările efectuate din Turcia în baza acordului încheiat cu guvernul de la Ankara, până în prezent numărul refugiaților preluați direct din această țară a ajuns la 5.695, iar angajamentele statelor UE conform acestui acord au ajuns la 25.040 de refugiați. În raportul Comisiei este menționat că Romania se pregătește să preia în scurt timp, pentru prima dată, refugiați din Turcia în baza acestui mecanism.

Potrivit datelor prezentate marți de executivul comunitar, până în prezent România a preluat conform cotelor obligatorii 568 de refugiați (respectiv 523 din taberele din Grecia și 45 din cele din Italia). Cota alocată României este de 4.180 de refugiați.

Comentează știrea

dan popa
18 mai 2017
migrantii -refugiati

Ce sa facem cu ei , noi nu ne descurcam si asa, dar cu ei.Iar mentalitatile si obiceiurele lor sunt mult diferite de ale noastre.Riscul terorismului creste vertiginos si nici nu se integreaza in societate.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4773 secunde