Comisia Europeană atenţionează. Ridicarea restricțiilor în decembrie va duce la o creștere a cazurilor de COVID

546
Comisia Europeană atenţionează. Ridicarea restricțiilor în decembrie va duce la o creștere a cazurilor de COVID - 1-1606923213.jpg

Articole recomandate

Comisia Europeană arată într-o comunicare transmisă Parlamentului European și Consiliului European că ridicarea restricțiilor în decembrie, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, ar duce la o nouă creștere a numărului de cazuri de coronavirus și, implicit, a spitalizărilor. Raportul precizează, de asemenea, că între adoptarea unor măsuri de restricții și apariția unor rezultate măsurabile pot trece și 40 de zile, mult mai mult decât perioada de două săptămâni luată ca etalon general, potrivit Digi24.


Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (EDCD) a subliniat că autoritățile trebuie să ia în calcul că pot trece 40 de zile între implementarea unor măsuri și apariția efectelor măsurabile ale măsurilor adoptate, cu mult mai mult decât perioada de incubare a infecției, care poate fi de maximum două săptămâni. Acest lucru se explică prin faptul că este nevoie de mai mult timp pentru ca schimbarea comportamentului public determinată de restricții să producă efecte, luând în calcul inclusiv întârzierile care pot apărea în raportări.


În vreme ce rata infectărilor la nivel european începe să se stabilizeze, chiar dacă la cel mai înalt nivel, luarea în calcul a ridicării unor restricții trebuie să se facă cu foarte mare grijă, pentru a preveni izbucnirea unor noi focare, se arată în comunicarea CE.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8046 secunde