Mai multe ştiri online:

Comisia Europeană acuză Rusia că orchestrează o campanie de dezinformare în țările UE

Ştire online publicată Vineri, 19 Ianuarie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Comisia Europeană a acuzat, miercuri, Rusia că orchestrează o campanie de dezinformare pro-Kremlin în țările Uniunii Europene, constatând că aceasta, „din păcate, poate fi extrem de eficientă“, relatează agenția AFP, consultată de Agerpres.

„Nu există nicio îndoială că această campanie de dezinformare pro-Kremlin este o strategie orchestrată, care furnizează aceleași articole de dezinformare în cât mai multe limbi posibil, prin cât mai multe canale, cât mai des posibil”, a declarat comisarul european pentru securitate, Julian King, în fața eurodeputaților la Strasbourg.

Comisarul britanic s-a exprimat în timpul unei dezbateri privind „Rusia și influența propagandei sale asupra țărilor din UE în Parlamentul European”.

În decursul a doi ani, unitatea de luptă a executivului european împotriva dezinformării în estul Europei „a strâns peste 3.500 de exemple de dezinformare pro-Kremlin, care contrazic faptele altfel accesibile publicului, și care se repetă în mai multe limbi, cu diferite ocazii”, a spus el.

„Autoritățile nu ascund obiectivele acestei campanii”, a spus Julian King. „În doctrina militară oficială a Rusiei, precum și în declarațiile oficiale ale generalilor ruși, ele descriu utilizarea datelor false și a unei propagande destabilizatoare ca instrumente legitime, și informația ca un alt tip de forță armată”, a mai spus el.

„Trebuie să rămânem vigilenți”, a subliniat comisarul european.

„Scopul este de a-i face pe oameni să creadă că dezinformarea este un fapt, este credibilă. Și dacă ne uităm la sondajele de opinie care arată câți oameni acceptă dezinformarea evidentă transmisă de mass-media pro-Kremlin, ajungem din păcate la concluzia că dezinformarea rusă poate fi extrem de eficientă”, a mai spus Julian King.

v v v

Până în prezent, preocupările proveneau în principal din țări din estul Europei. Însă, după dezvăluirile privind campania electorală din SUA din 2016, în care Rusia este acuzată că a vrut să influențeze alegerile în favoarea lui Donald Trump, și după incidentele din Germania și cele din timpul alegerilor prezidențiale din Franța, această problemă a devenit un motiv de îngrijorare pentru toate țările UE.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7563 secunde