€ 4.7287
£ 5.3209
$ 4.1834

Mai multe ştiri online:

Comisia Europeană a respins bugetul Italiei

Ştire online publicată Marţi, 23 Octombrie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Comisia Europeană a repsins marți proiectul de buget al Italiei pe 2019, o premieră în istoria UE, spune o sursă europeană citată de AFP.


La o conferință de presă de marți după-amiază de la Strasbourg, comisarul european pentru Afaceri economice, Pierre Moscovici, va cere Italiei să ”își revizuiască bugetul”, care este departe de reglementările europene.


Decizia a fost luată la începutul după-amiezii de către Colegiul comisarilor UE, reunit la Parlamentul European. 


Potrivit regulilor europene, Italia are acum trei săptămâni pentru a revizui bugetul. 


Altfel, ea se confruntă cu deschiderea unei ”proceduri pentru deficit excesiv”, susceptibilă de a aduce sancțiuni financiare care ar ar corespunde, în teorie, la 0,2 din PIB-ul țării (3,4 milioarde de euro potrivit cifrelor din 2017).


"Italia își poate elabora propria politică financiară, dar respectând reglementările comune, așa cum fac de zece ani toate țările membre. Așa se procedează atunci faci parte din zona euro", a declarat mai devreme comisarul european al economiei, Pierre Moscovici.


Bruxellesul acuză un risc de "neconformitate grav" cu regulile europene.


Bruxellesul a demarat săptămâna trecută confruntarea cu coaliția populistă aflată la putere în Italia, cerând oficial "clarificări" Romei pentru derapajul bugetar "fără precedent", înainte de "luni 22 octombrie la prânz".


Ministrul economiei, Giovanni Tria, a adresat o scrisoare de răspuns Comisiei Europene Deficitul programat și autorizat de guvern pentru anul 2019 este de 2,4%, urmând ca el să scadă la 1,8% în 2021 - este vorba despre o "limită maximă", iar guvernul se angajează să respecte "riguros" aceste obiective, apropiindu-ne astfel de balanța de plăți din 2022. Asta a scris ministrul economiei, Giovanni Tria, în scrisoarea trimisă ca răspuns la observațiile Comisiei Europene pe tema legii bugetului, scrisoare care a fost trimisă luni.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8579 secunde